Om Företaget

Om Företaget

Bjädes Mekaniska AB etablerades 1937, då som Bjädes Beslag och Metallfabrik. Det var farfadern till de före detta ägarna, syskonen Birgitta och Krister Bjäde, som startade företaget i Ekenässjön beläget mellan Eksjö och Vetlanda i Småland. Tillverkningen var småskalig och bland annat fabricerades grindlås, selpinnar, och tränsar till kunder i närområdet.

Med tiden förändrades kundernas efterfrågan och så även Bjädes Mekaniska. Man utvecklade kontinuerligt sin maskinpark för att möta kundernas nya krav och från att ha varit en mindre verkstad tog man successivt steget mot dagens fullservicekoncept. Idag är inriktningen avancerad metallbearbetning av detaljer och system till en mängd olika branscher. Huvudområdena är möbel-, butiksinrednings-, och fordonsindustrin dit man levererar en stor mängd olika detaljer med den gemensamma nämnaren att allt är gjort i plåt och stål.

Affärsidén bygger på flexibilitet där så mycket som möjligt skall vara tillverkat inom den egna verksamheten. Allt för att hålla ned kostnaden och leveranstiden på slutprodukten. Idag tillverkar man själv alla fixturer, mallar och giggar inom företagets väggar. Genom att arbeta nära kunden och bidraga med konstruktionslösningar kan man tillsammans skapa förutsättningar för en optimal ekonomisk produktion. Bjädes Mekaniska AB är en ren underleverantör och har i dagsläget inga egna produkter.

Bjädes Mekaniska AB har idag drygt 30 anställda och omsätter cirka 50 MSEK.

company

msvets

Bjädes Mekaniska AB | Brunnsgatan 8 | SE-574 50 Ekenässjön | Tel: +46 (0) 383 - 349 90