Laserskärning

Bjädes Mekaniska har mer än 20 års erfarenhet av laserskärning. Styrkan ligger i att vi kan erbjuda både planlaser och rörlaser. Något vi är ganska ensamma om på marknaden. Vi kan bearbeta detaljen i flera steg så att den blir mer komplett. Något som ger fördelar för dig som kund.

  • Vi säkerställer en hög kvalitet rakt igenom hela processen
  • Minskat antal underleverantörer ger högre leveranssäkerhet för den bearbetade komponenten – en trygghet för dig som kund
  • Hög produktivitet ger kostnadseffektivitet

Vad kan vi laserskära?

Våra moderna laserskärare klarar skärning av stål i form av plåt och rör i olika tjocklekar och dimensioner. Materialen kan variera från stål, rostfritt, aluminium och corten. Med hög precision och bästa tänkbara toleranser får vi hög skärkvalitet även vid stora serier.

Ofta har du som kund en egen ritning som vi utgår från. Men vår konstruktionsavdelning kan även rita upp den detalj du efterfrågar.

Intresserad att veta mer? Tveka inte att höra av dig till oss.

Rörlaser

Skärning med rörlaser används för att skära rör med stor precision. Det är en överlägsen metod för komplex bearbetning av rör som både är snabb och kostnadseffektiv. Skärning av hål och urtag samt kapning av godset sker med mycket stor precision och snabbhet. Redan när detaljerna laserskärs kan de förberedas med tappar och hål i godset, vilket ger perfekt passning inför svetsningen.

Vår erfarenhet har gjort att vi har stor kunskap kring olika produktionslösningar när det gäller skärning med laser. Vi har en modern 3D plattform för programmering vilket gör det enkelt och effektivt att rita upp de olika detaljerna som skall skäras.

Våra skärmaskiner med fiberrörlaser från Adige BLM ger ett utmärkt resultat med hög kvalitet i både små och stora serier. Vi bearbetar rör i de flesta material upp 150 mm i diameter i längder upp till 6,5 meter.

Planlaser

Vår kraftfulla laserskärningsanläggning från Bystronic är tillsammans med rörlasern hjärtat i vår produktion. Laserskäraren är mångsidig och klarar de flesta användningsområden – stål, aluminium eller rostfritt stål.

Laserskärmaskinen från Bystronic klarar att bearbeta både tunna och tjocka material med högsta kvalitet. Upp till 25 mm i tjocklek och med storleken 1500×3000 mm. Oavsett vilket material det gäller blir skärytorna helt vinkelräta vid laserskärning. De är dessutom så jämna att efterslipning normalt inte behövs.

Redan när detaljerna laserskärs kan de olika delarna förberedas med tappar, geringar, urtag och hål i godset. Passningen blir perfekt och kräver därmed inte dyra fixturer i samband med svetsning. Tappskärningen gör att du får en exakt sammanfogad produkt som underlättar montering och sammanfogning av olika delar.