Om oss

Bjädes Mekaniska är en helhetsleverantör med inriktning på avancerad bearbetning av plåt och rör.

Vi bearbetar och svetsar i olika typer av stål:

  • Plåt
  • Rör
  • Balkar
  • Rostfritt
  • Aluminium
  • Corten

Bearbetningen kan vara detaljer och system till en mängd olika branscher. Några av de områden vi levererar till är möbelbranschen, till butiksinredningar, fordonsindustrin, sjukvård, försvar, offentlig sektor.

Vår affärsidé bygger på kvalitet och flexibilitet där så mycket som möjligt skall vara tillverkat inom den egna verksamheten. Allt för att hålla ned kostnaden och leveranstiden på slutprodukten. Vi tillverkar idag alla fixturer, mallar och giggar själva. Vi kan bidra med konstruktionslösningar men jobbar gärna utifrån konstruktioner som du som kund tagit fram.

 

Vår styrka är helheten

Vi har gjort kontinuerliga investeringar i maskiner och teknik och samtidigt behållit kompetens och utrustning inom alla de delmoment som krävs av en komplett leverantör inom plåt- och rörbearbetning.

Det gör att du som kund kan lägga all bearbetning hos oss istället för att lägga ut olika delmoment på olika leverantörer.

Något som ger klara fördelar:

  • Sparar tid – färre kontakter med underleverantörer
  • Priseffektivitet – helheten ger högre effektivitet och säkrare leveranser
  • Färre frakter mellan olika enheter – minskad klimatpåverkan
  • En mer komplett detalj eller system

Historik

Bjädes Mekaniska AB etablerades 1937, då som Bjädes Beslag och Metallfabrik. Det var farfadern till de tidigare ägarna, syskonen Birgitta och Krister Bjäde, som startade företaget i Ekenässjön beläget mellan Eksjö och Vetlanda i Småland. Tillverkningen var småskalig och bland annat fabricerades grindlås, selpinnar, och tränsar till kunder i närområdet.

Med tiden förändrades kundernas efterfrågan och så även Bjädes Mekaniska. Företaget utvecklade kontinuerligt maskinparken för att möta kundernas nya krav och från att ha varit en mindre verkstad tog Bjädes successivt steget mot att vara en helhetsleverantör med inriktning på bearbetning av plåt och rör.

Sedan 2019 är Kristoffer Backler och Pelle Tholås ägare av Bjädes Mekaniska.

Idag är vi en komplett leverantör av bearbetad plåt och rör med bred kompetens och många års erfarenhet. Genom att samtidigt investera i maskiner från kända leverantörer av pålitlig utrustning får vi en driftsäker miljö vilket möjliggör en tillverkning med precision och höga toleranser som gör att oss till aktör att räkna med.

Testa oss du också!